Guide til valg af det perfekte sengelinned med omhu

Guide til valg af det perfekte sengelinned med omhu

Det anbefales, at teenagere og voksne sover 7 til 9 timer om natten, mens børn og unge har brug for 8 til 11 timers søvn. Hvis du vælger at følge rådene, tilbringer du cirka en tredjedel af døgnet i sengen. Derfor er det vigtigt at skabe de bedste og mest perfekte rammer for en god nats søvn – især hvis du er en af de ​​mange mennesker, der ikke har nået de anbefalede timer, og derfor har brug for, at den sparsomme søvn, du får, er så god som mulig.

En vigtig faktor for en god nattesøvn er sengetøjet. Sengetøj i mindre god kvalitet kan forstyrre dig, så du kommer til at sove dårligt og vågne i løbet af natten, mens sengetøj fra omhu i god kvalitet kan hjælpe dig til en behagelig nattesøvn og oplevelsen af at sove med god samvittighed. Det kan være noget af en jungle, når det kommer til at vælge det rette sengetøj, og mange har svært ved det. Vi har forsøgt at gøre valget en lille smule nemmere for dig.

Sådan finder du det bedste sengelinned til dit behov

Når du leder efter det bedste sengelinned, skal du overveje et par forskellige faktorer. Der er nogle lavpraktiske ting, såsom størrelse, materiale og lukning, men også det økologiske valg i form af certifikater som Fairtrade, Svanemærket, GOTS, SA8000, Oeko-tex kombineret med farver og design.

Størrelse

Det er åbenlys at størrelsen på sengelinned er vigtigt – hovedsageligt dynebetræk. Det skal selvfølgelig passe til din dyne: et sengelinned, der er for lille, kan ikke komme på, men et dynebetræk, der er for stort, kan også være udfordrende, fordi dynen glider ind i betrækket og danner en klump i den ene ende.

De mest brugte størrelser på sengelinned er disse:

Baby: 70 x 100 cm

Junior: 100 x 140 cm

Enkelt: 140 x 200 cm

Ekstra længde: 140 x 220 cm

Dobbelt: 200 x 220 cm

Sørg for at tjekke længden og bredden på din dyne, inden du køber dynebetræk, så du kan lede efter den rigtige størrelse. Hos www.omhu.eu tilbyder vi sengelinned i størrelserne 70×100 cm / 100×140 cm / 140 x200 cm samt 140×220 cm.

Med hensyn til materiale af sengelinned er der mange muligheder, så det er svært at forholde sig til de mange forskellige kvaliteter. Brug vores guide nedenfor til at vælge materiale, så har du muligheden for at finde det sengetøj, der bedst passer til dine individuelle behov.

Hvad er bomuld?

Bomuld er en plantefiber, der vokser fra bomuldsfrø, så den er 100% naturlig. Der er flere forskellige arter af bomuldsplanter, hvoraf nogle er mere velegnede til produktion af sengelinned end andre. Bomuld har en god absorberingsevne, så du ikke bliver fugtig, når du ligger med det, og så er bomuld behageligt at have tæt på kroppen. Derfor er det et af de mest populære sengetøjsmaterialer.

Sengelinned i bomuldssatin

Sengelinned i bomuldssatin er en af de mest eksklusive typer af sengetøj. Hvis du kender til bomuld, så har du sikkert også hørt om bomuldssatin. Men hvad er det? Bomuldssatin er satin-vævet bomuld, hvilket giver en utrolig flot silkeagtig følelse og glans.

OMHU MEGA TERN SENGELINNED

Sengesættet er fremstillet af 100% økologisk satinvævet bomuld, hvilket betyder, at bomuldstråden er vævet i satin-vævning. Det giver en eksklusiv og en glansfuld overflade, der på sengesættet er brugt til at skabe et diskret og dekorativt mønster, kombineret med det holder det godt på varmen og er slidstærkt. Der drages stærke referencer til traditioner og med respekt for det gode håndværk. Er du kold om natten, kan bomuldssatin altså være det rigtige materiale for dig. Sengesættet er certificeret med GOTS – FAIRTRADE – SVANEMÆRKET – SA8000 – Oeko-tex. Både pude- og dynebetræk har skjult YKK lynlås lukning.

Mega tern sengelinned fra omhu i bomuldssatin. Find det her

Sengelinned i Percale

Percale er en vævstype, som er yderst åndbar. Det er en af de mest traditionelle vævstyper, der findes, men det er bare ikke alle der kender navnet. Percale er en klassisk vævning, som er dejligt at sove i og pænt at se på. Percale sengelinned kan vaskes mange gange, uden det forringer kvaliteten. Når du sover i Percale vævet sengelinned, slipper du for temperatursvingninger i løbet af natten, da det skønne materiale både absorberer fugt og transporterer kropsvarme væk. Percale har en køligere, mat og knitrende overflade.

OMHU PERCALE SENGELINNED – Sengesættet er fremstillet i 100 % økologisk bomulds-percale. Percale er en klassisk tæt lærredsvævning og vil give oplevelse af knitrende touch, som at sove på et lækkert hotel. Sengesættet har dobbelte stikninger langs betrækkenes kanter, og det ensfarvede design giver en let og elegant opredning. Perfekt for dig der ønsker et roligt design og god samvittighed. Sengesættet er certificeret med GOTS – FAIRTRADE – SVANEMÆRKET – SA8000 – Oeko-tex. Både pude- og dynebetræk har skjult YKK lynlåslukning.

Percale sengelinned fra omhu. Find det her

Sengelinned i Renforcé

Renforcé er en lærredsvævning af bomuldsstoffer i høj kvalitet og anvendes ofte til fremstilling af sengelinned. På grund af bomuldsindholdet har det en høj fugtabsorption og har en god temperatur balance effekt, samtidig med det er et slidstærke materiale.

Renforcé / OMHU MINI STRIB SENGELINNED – Sengesættet er fremstillet i en ekstra lækker Renforcé lærredsvævning i 100% økologisk bomuld. Renforcéen giver en meget glat overflade, der vil gengive farverne meget flot. Sengesættet er designet med den klassiske smalle strib på den ene side og meleret Chambre på den anden, hvilket giver flere kombinationsmuligheder på en flot opredning. Perfekt for dig der ønsker et roligt design og god samvittighed. Sengesættet er certificeret med GOTS – FAIRTRADE – SVANEMÆRKET – SA8000 – Oeko-tex.  Både pude- og dynebetræk har skjult YKK lynlåslukning.

Renforcé sengelinned fra omhu. Find det her

Sov godt – med god samvittighed

CERTIFICERINGER

Når du vælger sengelinned, er der mere end blot materiale. Forarbejdning og produktion har en stigende interesse hos forbrugerne. Hos omhu er er alt økologisk bomulds sengelinned og opfylder høje krav til beskyttelse af natur og mennesker. Vi tilbyder en unik mulighed for 5 certificeringer i ét og samme sengelinned, som gør, at du kan sove med god samvittighed.  Vores certificeringer er din garanti for, at hele tekstilproduktionen fra såsæd og høst til forarbejdning foregår økologisk. Uden brug af miljø- og sundhedsskadelige stoffer og med socialt ansvar med ordentlige arbejdsvilkår for bønder og arbejdere. Når du køber omhu sengelinned, bidrager du til en sundere og mere økologisk tekstilproduktion til gavn for både mennesker, miljø og klima.

Globale Organic Textile Standard (GOTS) er den førende internationale standard for økologisk tekstilproduktion. Det er din garanti for, at mindst 100 % af tekstil- fibrene er økologiske. Det betyder bl.a., at der ikke er brugt giftige, kræftfremkaldende, hormonforstyrrende eller miljøbelastende kemikalier i produktionen.  GOTS er også en garanti for ordentlige arbejdsvilkår.

Fairtrade bidrager til en bæredygtig udvikling for certificerede producenter ved at skabe mere fair handelsvilkår, social udvikling og beskyttelse af miljøet. Bomulden er Fairtrade certificeret, handlet, auditeret og stammer fra Fairtrade producenter. I alt 100%. For mere information besøg info.fairtrade.net/sourcing

Social Accountability International’s SA 8000 er en international certificering, der opnås af virksomheder, som lever op til en række specifikke krav til arbejdsforholdene under produktionen. Reglerne har bl.a. fokus på børnearbejde, tvangsarbejde, sikkerhed og sundhed, lønkompensation, diskrimination, arbejdsdisciplin, foreningsfrihed og ret til kollektiv forhandling.

Svanemærket er det nordiske miljømærke. Det er din garanti for, at produktet opfylder skrappe miljøkrav, tager hensyn til den menneskelige sundhed og er af god kvalitet. Miljøbelastningen bliver vurderet i hvert led af produktionen, fra råstofferne udvindes til varerne kasseres. Der er fx grænser for vand- og energiforbrug og krav til emballage og håndtering af affald.

STANDARD 100 by OEKO-TEX® med tilnavnet ”Tiltro Til Tekstiler” er verdens førende sundhedsmærke for tekstiler. Det er din garanti for, at produktet ikke indeholder kemiske stoffer, der er – eller er mistænkt for at være – skadelige for miljø og mennesker. Alle dele af produktet er testet, f.eks. både stof, sytråd, bånd og mærker.

Vask & vedligeholdelse

Hvor ofte skal man skifte sengetøj?

En god tommelfingerregel for vask af sengetøj er, at det bør ske hver anden uge eller som minimum en gang om måneden. Kombineret med regelmæssig udluftning og et generelt godt indeklima bidrager rent sengetøj til en god nattesøvn, så du kan blive frisk til en ny dags strabadser.

Vask og vedligeholdelse af sengelinned

Du bør altid vaske nyt sengetøj, inden du tager det i brug. Det meste sengetøj kan tåle at blive vasket ved 60 grader, hvilket du også bør gøre. Husstøvmider dør ved 55 grader, så en vask ved 60 grader sikrer, at sengetøjet bliver helt rent. Første vask af godt sengetøj forstærker syningerne, og du vil opleve i de efterfølgende vaske, at både formen og farverne bliver bibeholdt. Nogle kvaliteter bliver blødere af at blive tørret i tørretumbler, men duften af rent sengetøj, der har hængt til tørre ude i den friske luft, giver også en følelse af ekstra renhed, når du lægger dig på puden.

Hvis du køber betræk, der lukkes med lynlås, bør du lukke disse, inden vask.

7 gode tips til vask og vedligeholdelse af dit sengetøj:

  1. Vend vrangen ud og luk lynlåsen
  2. Vask ved 40 eller 60 grader på skånevask (halv vandstand)
  3. For at undgå afsmitning anbefales det at maskinen tømmes umiddelbart efter vask.
  4. Undgå at fylde maskinen helt.
  5. Ved hængetørring strækkes sengetøjet i facon i våd tilstand.
  6. Ved tørretumbling anbefales strygetør tilstand
  7. For at undgå skader på lynlåse, anbefales det ikke at køre sengetøjet gennem en rulle.


God fornøjelse & sov godt med omhu!

Picture of Omhu

Omhu

Du finder ikke tekstiler, der er bedre for miljøet end det fra danske omhu! Samtidig har det en helt utrolig lækker kvalitet. Alle tekstiler fra omhu har således 5 økologiske certificeringer: GOTS. OEKO-TEX, Svanemærket, Fairtrade og SA 8000.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Få besked når vi har skrevet et nyt blogindlæg – nemt at afmelde

Spar 25% på dit næste køb

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev får du samtidig 25% på dit næste køb. Tilmeld dig i formularen herunder og modtag nyeste trends med omhu.